Använde följande recept som underlag för min beef chili.
En hel vitlök
En öl
1 till 2 torkade anchopeppar och 1 torkad chipotlepeppar (torkad hel pepparfrukt nästan svart. Chipotlen smakar lite rökt).
1-2 färska chilipeppars
Chilipulver
Oxbuljong
Mjöl
Spiskummin
Torkad koriander
Oregano
Socker
Salt och peppar
Beef chili
Francis X Tolbert var en amerikansk chiliälskare som vigde hela sitt liv åt att hitta det perfekta chilireceptet. Och det här är vad han kom fram till: ingen tomat, inga bönor bara en massa chili. Och den här chilin är het, så klart, men det är en slags dovt mullrande hetta, nästan smeksam. Äts i valfritt bröd och med valfri salsa (utom Mango och habanerosalsan) samt med sour cream och riven cheddarost. Serveras med en limeklyfta, pequinpeppar och hackad silverlök och koriander för den som känner för det.Ingredienser:
Cirka ett kilo högrevEn hel vitlök
En öl
1 till 2 torkade anchopeppar och 1 torkad chipotlepeppar (torkad hel pepparfrukt nästan svart. Chipotlen smakar lite rökt).
1-2 färska chilipeppars
Chilipulver
Oxbuljong
Mjöl
Spiskummin
Torkad koriander
Oregano
Socker
Salt och peppar
Gör så här:
Koka de torkade chilipepparfrukterna i lite vatten i cirka 15 minuter. Samtidigt steker du den tärnade högreven och vitlöken i lite olja. Ta lite i taget så att det får fin stekyta. Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna och den hackade färska chilin. Rör runt. Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över grytan. Fyll på med öl och oxbuljong så att det precis täcker. Låt stå och puttra i minst två timmar, gärna mer. Rör runt ofta.
Kommentarer