Vietnamesiska vårrullar

Otroligt god rätt som är en återkommande höjdare hemma hos oss. 

4 ark rispapper
300 g råa tigerräkor (skalade)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk krispsallad
1 st röd chili
1 st mango
0.5 gurka
1 dl hackade jordnötter


Dipsås
Saften av 3 lime
3 msk fisksås

3 tsk socker
1 röd chili
massor av koriander
lite sesamolja




Gör så här

1. Börja med att blanda dippen så att den hinner få så mycket smack som det är möjligt 
2. Blanda räkorna med olivolja och krydda med salt och peppar. Stek dem sedan i en het torr stekpanna. Passa så de inte steker för länge, då blir de torra och gummiaktiga.
3. Plocka bladen av myntan och koriandern och spola salladen. Strimla chilin tunt och skala och skär mangon och gurkan i stavar. 
4. Koka upp vatten och blötlägg rispappret i cirka 15 sekunder. Lyft sedan upp det och lägg på en fuktig, ren kökshandduk. 
5. Lägg på örter och räkor i mitten av rispapperet. Lägg sedan på krispsallad, mango, gurka, chili och jordnötter.
6. Rulla till hälften och vik in kanterna, rulla sedan färdigt och skiva i bitar.
7. Gör en liten sallad på varje tallrik av den garnering som blivit över och lägg sedan på dom färdiga vårrullarna. Servera tillsamman med dipsåsen. Njut! 

Kommentarer

Marcus sa…
Toppen! Tack för receptet.