Råbiff - Steak tartar

Gjorde en grym råbiff som förrätt på min födelsedag.

Ingredienser
600 gram  oxfilé, kylskåpskall
2 st  äggula(or)
2 msk  dijonsenap
1 tsk  worcestershiresås
0,5 dl  majsolja
1 tsk  Konjak
tabasco
salt och peppar
2 msk  cornichons, finhackade
2 msk  kapris, finhackad
2 msk  persilja, finhackad

Tillagning
1. Hacka köttet så fint som möjligt.
2. Blanda äggulor, dijonsenap och worcestershiresås. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning. Rör ner konjak och smaka av med tabasco och salt och peppar.
3. Rör ner cornichoner, kapris, persilja och rödlök. Tillsätt köttet och blanda väl.
4. Servera med äggula, kapris, rödlök och en blandningen av hackade rödbetor och cornichons.

Kommentarer