Laab / Larb

LAAB



Köttet

ca 400 g fläskfärs
1 röd chili, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 schalottenlökar, finhackade
salt efter smak
matolja att steka i

Såsen

2 1/2 msk fisksås
1 tsk Sriracha
1 pressad lime
1 tsk farinsocker

Tillbehören

groddar
solrosskott
finstrimlad chili
limeklyftor
grovhackade jordnötter
strimlad salladslök
fisksås
Sriracha
en stor bunt koriander, mynta och basilika

Blanda ihop ingredienserna till såsen. Blanda ihop ingredienserna till köttet. Hetta upp en stekpanna med olja på hög värme och stek fläskfärsen så den blir genomstekt. Tillsätt såsen och låt den koka in en aning. Smaka av med salt. Grovhacka koriander, mynta och basilika. Sätt ihop till en sallad med färsen, örterna, groddar, solrosskott, jordnötter, salladslök och chili. Ös på med fisksås, Sriracha och lime.

Kommentarer